Lentemenu Lust & Dust:
* Receptie met lente aperitief en fijne hapjes
Meringue/noordzeekrab/mosterdzaad
Brioche/yoghurt/gerookte paling
Brandade kroketje
Erwtensoepje/olie van citroengras
* Gerookte makreel/karnemelk/crème van avocado
* Asperges op z’n Vlaams/garnaaltjes/daslook/zeekraal
* Kalfsfilet/lente garnituur/rozemarijnsaus
* Praliné/vanille/geroosterde hazelnoot
* Koffie/thee
Na het aperitief volgt een 4-gangenmenu waarbij elk gerecht telkens gepaird wordt met 2 wijnen, geselecteerd door sommelier Joery De Lille van Vitis Vin. De wijnen worden voorgesteld en gedegusteerd bij het gerecht, en uiteraard becommentarieerd. Bereid je voor op een avond vol smaaksensaties en verfijnde wijnen!
Special guests: Joery De Lille en Wijndomein Filodivino
* Joery De Lille: is in 2007 succesvol afgestudeerd aan Hotelschool Ter Groene Poorte waar hij eerder stages mocht volgen bij enkele toprestaurants in binnen- en buitenland zoals De Karmeliet***, Hof Van Cleve*** en ‘t Convent*. Tijdens dat jaar werd hij ook bekroond als Beste Junior Sommelier van België. Tien jaar later en na een zeer mooie loopbaan als sommelier bij o.a. Sel Gris*, Brasserie Vinois en tot slot bij Danny Horseele* mocht hij de titel ‘Best Sommelier of Belgium 2017’ in ontvangst nemen. Joery vertelt graag vol passie over mensen en wijnen die je beroeren, waarover je kunt filosoferen maar vooral wijnen waar je van kunt genieten! Zijn voorkeur gaat uit naar wijnen die meegaan met de seizoenen en waar je de druif en de identiteit van de regio kan herkennen; wijnen die steeds gedragen worden door een zekere elegantie en kruidigheid, maar ook wijnen om te bewaren. Een prachtige wijn, die perfect op dronk is, die je samen met vrienden degusteert, dat zijn de mooiste verhalen om te vertellen!
* Filodivino: Joery zal vergezeld worden van de wijnmaker van dit Italiaanse wijndomein. Aan de Adriatische Zee, op ongeveer dezelfde breedtegraad als Toscana, vinden we met de Marche een minder gekende wijnregio. Wat eigenlijk ten onrechte is: ze profiteren er van dezelfde klimatologische omstandigheden als Toscana. Het wijnhuis Filodivino, dat zo’n 20 km landinwaarts ligt in het hinterland van Ancona, kent dan ook nog eens het typische golvende landschap waardoor een perfecte inplanting van de wijngaarden ten opzichte van de zon mogelijk wordt. Van de bijna 20 hectare zijn er maar 2 met internationale rassen beplant. Ze zetten dus zwaar in op autochtone rassen. Verdicchio is het meest beplante witte ras in de Marche. Lacrima was enkele decennia geleden bijna volledig verdwenen, maar is nu aan een opmars bezig. Van de 250 hectare die met dit rode ras zijn beplant, vind je er 6 bij Filodivino.
Thema wijnen: Maak je klaar voor een battle tussen Wijndomein Filodivino en Joery De Lille, waarbij Joery telkens andere Italiaanse wijnen zal plaatsen naast de wijnen van Filodivino.
Datum: zaterdagavond 17 mei om 19u
Locatie: Lust & Dust, Kasteeldomein Wippelgem, Kramershoek 6, 9940 Evergem
Deelnameprijs: € 130 per persoon all-in (inbegrepen: receptie met fijne hapjes, 4-gangenmenu met 4 x 2 wijnen, water/fris, als afsluiter koffie/thee én een boeiende uitleg over alle wijnen die we proeven).
Info & inschrijvingen: voor 5 mei (of zolang er vrije plaatsen zijn) bij Luc Dierick (luc@dierick.be).
De reservatie is pas geldig na betaling van de deelnameprijs op rekeningnr. BE28 0631 8589 9020.
Organisatie: CuVino (www.facebook.com/CuVino.be) i.s.m. Lust & Dust (www.lustendust.be) en Vitis Vin (www.vitisvin.be).
CuVino is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen